Torta JADRAN



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 4 vajcia, 3 lyžice kakaového prášku, 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžica maizeny , KRÉM I.: 200ml mlieka, 100g kryštýlového cukru, 20g maizeny, 1 žĺtok, 150g masla, 50g opražených lieskových orieškov, KRÉM II.: 2 smotany na šlahanie, 2 stužovače šlahačky, 2 lyžice práškového cukru, 1 van.cukor. 50g čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP: bielky vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame žĺtky. Zvlášť premiešame kakaový prášok, práškový cukor a maizenu. Zľahka primiešame k vaječnej mase. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v miernej vyhriatej rúre asi 15min. KRÉM: V 200ml mlieka rozmiešame maizenu, kryštálový cýkor, žĺtok a uvaríme na kašu. Do vychladnutej kaše primiešame maslo a opražené pomleté lieskové oriešky. Krém natrieme na upečený vychladnutý korpus a necháme stuhnúť. Vyšlaháme smotany na šlahanie so stužovačom a natrieme na krém. Na vrch nastruháme horkú čokoládu.
NA FOTKE JE TO ZA CERSTVA KRAJANE, PRETO JE TO TROSKU AKO UPADNUTE. VELMI DOBRE A OSVIEZUJUCE.

hotovo :D