Kuracia torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia (cca 8 kusov), trosku mlieka a cesnaku, struhany syr (cim viac, tym lepsie) min. 300 g, cierne korenie mlete, sol, vajicka, hl.muka, slanina...

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsicka naklepeme, solime, korenime - mozeme nechat cele alebo nakrajame na rezanceky. Dame na cas do mlieka s cesnakom. Formu na babovku (tortu) alebo sklenu misu vylozime slaninou, tak aby nam vystacilo aj navrch. Prsia obraciame v muke, vajickach a obalime struhanym syrom, vrstvime do formy (pouzije sa dost menej syra, ak neobalujeme, ale len posypeme syrom vo forme, hlavne nech je medzi vrstvami mäsa aj syr). Vrstvime, kym nam dojde material, zakryjeme slaninou a upecieme....
Nespravte tu chybu ako aj ja, ze som to zacala davat za horuca von z formy....roztecie sa ! :D
Chuti super teple a aj studene ( s cestovinovym salatom). Za studena sa da krasne krajat aj na studene misy....

Pecieme pod alobalom a na konci asi 15 minut bez, aby sme slaninu pekne opiekli (Celkovo asi na 230 stupnov cca hodinu) Robila som v babovkovej forme, no za horuca som to preklopila na formu, preto sa mi to roztieklo...ale chutilo perfektne!