medovnik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 150 g prask. cukru 2 vajcia 2 lyzice medu 1 lyzicka sody bikarbony 50 g masla 400 g hladkej muky PLNKA 500 ml hladkej muky 2 Zlate klasy 1 vanilinovy cukor 250 g masla 180 g praskoveho cukru Na poliatie: rozpustenu cokoladovu polevu alebo rozpustenu cokoladu s cerou Na potretie cesta : ribezlovy lekvar

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Cukor, vajcia, med, sodu bikarbonu a maslo dame do hrnca a zahrejeme na bod varu. Horucu zmes vlejeme do preosiatej muky. Vypracujeme hladke cesto a rozdelime ho na 4 rovnake casti. Kazdu rozvalkame na pomucenej doske a platy po jednom upecieme na plechu vystlanom papierom na pecenie. Po upeceni ich nechame vychladnut. POZOR nemozete ich piect dlho lebo vam stvrdnu a budu sa lamat. treba ich nechat len par min (cca okolo osem myslim) len nech ich nemate tmavsie ako zlatej farby. 2. Na jeden plat vychladnuteho cesta natrieme plnku, prikryjeme druhym platom ktory potrieme ribezlovym lekvarom. Prikryjeme tretim platom, potrieme plnkou a prilozime posledny plat. Naplneny kolac zatazime a nechame na chladnom mieste odstat 24 hodin. Potom ho polejeme rozpustenou cokoladovou polevou a po stuhnuti pokrajame. PLNKA: z mlieka , pudingu a vanilinoveho cukru uvarime husty puding a za obcasneho premiesania ho nechame vychladnut. Maslo s cukrom vyslahame, po castiach pridavame vychladnuty puding a spolu preslahame. DOBRUUUUUUUUU CHUT :)

CESTO: 150 g prask. cukru 2 vajcia 2 lyzice medu 1 lyzicka sody bikarbony 50 g masla 400 g hladkej muky PLNKA 500 ml hladkej muky 2 Zlate klasy 1 vanilinovy cukor 250 g masla 180 g praskoveho cukru Na poliatie: rozpustenu cokoladovu polevu alebo rozpustenu cokoladu s cerou Na potretie cesta : ribezlovy lekvar Postup: 1. Cukor, vajcia, med, sodu bikarbonu a maslo dame do hrnca a zahrejeme na bod varu. Horucu zmes vlejeme do preosiatej muky. Vypracujeme hladke cesto a rozdelime ho na 4 rovnake casti. Kazdu rozvalkame na pomucenej doske a platy po jednom upecieme na plechu vystlanom papierom na pecenie. Po upeceni ich nechame vychladnut. POZOR nemozete ich piect dlho lebo vam stvrdnu a budu sa lamat. treba ich nechat len par min (cca okolo osem myslim) len nech ich nemate tmavsie ako zlatej farby. 2. Na jeden plat vychladnuteho cesta natrieme plnku, prikryjeme druhym platom ktory potrieme ribezlovym lekvarom. Prikryjeme tretim platom, potrieme plnkou a prilozime posledny plat. Naplneny kolac zatazime a nechame na chladnom mieste odstat 24 hodin. Potom ho polejeme rozpustenou cokoladovou polevou a po stuhnuti pokrajame. PLNKA: z mlieka , pudingu a vanilinoveho cukru uvarime husty puding a za obcasneho premiesania ho nechame vychladnut. Maslo s cukrom vyslahame, po castiach pridavame vychladnuty puding a spolu preslahame. DOBRUUUUUUUUU CHUT :)