
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
350 ml cmaru / zákys, biely jogurt, acidko /, 1 lyžička drvenej rasce, 2 lyžičky soli, 1-2 lyžice oleja, 1 lyžica octu, 200 g hladkej múky, 300 g špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia
POSTUP PŘÍPRAVY
Na spodok nádoby nalejem cmar / ja ho vyberiem z chladničky skôr, aby mal izbovú teplotu /, vysypem preosiatu múku, do múky urobím malú jamku a nasypem droždie a zahrabem ho. Potom nasypem rascu, soľ, ocot a olej. Ja mám pekáreň Eta-Siesta, program nastavím na Klasik - veľkosť I., kôrka svetlá.
Po premiešaní, keď mi pekárnička zapípa na doplnenie semienok môžete prisypať slnečnicové semienka - prípadne ľubovoľne podľa chuti...
Ja ešte pred pečením keď už je posledné kysnutie posypem aj vrch semienkami.
Chlebík je vynikajúci, myslím, že aj dlho vydrží....ale neviem dobre posúdiť, nakoľko je hneď fuč :-)
![]() |
mňam |
![]() |
pohľad z vrchu |
![]() |
je super mekkučký |
![]() |
:-) |