Enciánové fašírky(camemberové)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 enciány,menšia cibuľka(alebo aj mladá cibuľka),200g šunky,2 vajíčka,strúhanka,podľa chuti trochu soli,korenie,môže byť aj petržlenová vňať,tak pre farbu,tuk na smaženie

POSTUP PŘÍPRAVY

tento recept je u nás veľmi obľúbený a je ľahšie stráviteľný ako obyčajný vysmážaný syr,z tejto dávky vyjde tých fašírok asi tak 10-12ks

Syr nastrúhame na hrubom strúhadle,cibuľku na jemno nakrájame,šunku na malé kúsky nakrájame,pridáme vajíčka,osolíme,okoreníme a strúhanky pridáme asi toľko,aby sa nám z toho dali tvarovať fašírky, každú jednu fašírku už len obalíme v strúhanke
a vysmažíme,podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob,dobrú chuť