
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku: 250 ml smotany na šľahanie, 100g čokolády /na varenie, horkej/, 3 PL kryštálového cukru...do smotany polámeme čokoládu a primiešame cukor, za stáleho privedieme do varu, povaríme asi 1 minútu a necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme dotuha.
POSTUP PŘÍPRAVY
Na cesto: 8 vajec, 8 PL práškového cukru, 6 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 2 ČL prášku do pečiva - suroviny si rozdelíme na polovicu a upečieme dva pláty piškóty: Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom, z bielkom ušľaháme tuhý sneh, žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, striedavo primiešame múčnu zmes a sneh z bielkov. Každý plát pečieme na papieri na pečenie /na 170 stupňov si 10 minút/ a necháme vychladnúť.
2 PL umu /alebo banánového likéru/, džem, 5 - 6 banánov, na ozdobu: hoblinky čokolády /nastrúhaná čokoláda, čokoládová ryža, Granko/
Jeden plát pokvapkáme 1 PL umu /likéru/, natrieme džemom, poukladáme ošúpané banány nakrájané na kolieska, prikryjeme druhým plátom, pokvapkáme 1 PL umu /likéru/, jemne pritlačíme, natrieme parížsku šľahačku, ozdobíme čokoládou...
Necháme vychladnúť a nakrájame n rezy.