
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balenie sterilizovanej zeleniny(kunovianka,....),5 vajíčok,200g jemnej salámy,250g majonézy alebo tatarky,1 kostka masoxu,3dcl vody2 vrecká práškovej želatíny,tenká potravinárska fólia,srnčí chrbát
POSTUP PŘÍPRAVY
obr.postup
![]() |
srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou |
![]() |
zeleninu z pohára nakrájame na menšie kúsky(ak je v pohári aj nejaká feferónka a veľmi neštípe,tak aj tú dávam),vajíčka nakrájam na kocky na krájači na vajíčka,pridáme na drobno nakrájanú salámu,majonézu a všetko zmiešame dohromady |
![]() |
v 1dcl nálevu zo zeleniny a2 dcl vody uvaríme masox,odstavíme zo šporáka,až to trochu vychladne,tak tam vysypeme želatínu a miešame kým sa nerozpustí,potom to vylejeme do pripravenej masy a dôkladne vymiešame a vylejeme do pripraveného srnčieho chrbáta a dáme stuhnúť do chladničky asi tak na 2hodinky |
![]() |
ja kupujem takúto želatínu,podávame s chlebíkom,dobrú chuť |