***ANGLICKÁ KRÉMEŠKA***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tak toto je koláčik, ktorý robím od čias svojho dospievania, u nás naozaj veľmi obľúbený a absolútne nenáročný.... zvládne ho aj neskúsená žienka, pridávam aj obrázkový postup...

POSTUP PŘÍPRAVY

...všetky prísady aj postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch....

... túto foto prikladám pre maminky, ktoré nevedia, čo je salajka... je to jelenia soľ, dostanete ju kúpiť v potravinách.. nie je to ani kypriaci prášok, ani sóda.... takže neodporúcam zamieňať....
50dg hladkej múky špeciál, 10dg práškového cukru, 10dg hery, 2vajcia, 2kávové lyžičky salajky, 1/2dl-1dl mlieka .... z uvedených surovín urobíme cestíčko... mlieko pridávame postupne... ak sa vám zdá 1/2 dl mlieka a cesto je príliš husté, pridáme mlieka viac... maximálne 1dl....
...cestíčko rozdelíme na 3časti, ktoré vyvaľkáme na veľkosť plechu... jedna malá rada... ak sa vám bude ťažko vyvaľkávať, stačí ho po jednom dať na pár sekúnd do mikrovlnky.. zmäkne a oveľa lepšie sa s ním pracuje...
keď je vyvaľkané, dáme ho na opačnú stranu plechu.... plech nevymasťujeme , nevysýpame múkou, a tie okraje zarežeme....
...takto... zvyšné okraje dáme k ďalšiemu bochníku... ja to robím tak.. možno vy máte svoj spôsob...:)
no a všetky 3 pláty tu sú upečené.. pečieme pri teplote 180stupňov cca 10 minút....
a ideme na plnku.... ... 1/2litra mlieka, 1zlatý klas, 1vajce, 12dg kryštálového cukru a 1 vanilku uvaríme za stáleho miešania na hustý puding... necháme ho vychladnúť.....
.. v miske si vyšľaháme 1maslo-25dg s 5dg-10dg pr. cukru, kto ako má rád sladké.... nám stačí tých 5dg..., kto má rád sladšiu plnku, v pohode si pridajte viac...
do maslovej plnky opatrne a naozaj po lyžiciach pridávame VYCHLADNUTÝ puding a šľaháme....musí to byť po troche, aby sa vám krém nesekol, a aby bol ako pena....
...ja som ho došľahala ponorným mixérom....
...na upečený plát natrieme časť plnky prykryjeme 2. plátom a opakujeme....
...plnkou natrieme aj tretí plát...
...no a polejeme čokoládovou polevou.... POLEVA: 10dg cery, 10dg čokolády na varenie 1lyžica oleja-rozpustíme vo vodnom kúpeli-teda nad parou... a keď je rozpustená... polejeme ňou koláčik... poleva by nemala byť ani riedka, ani hustá.. mala by sa dať dobre rozotierať...
tááááák... a hotovo.... teraz necháme koláčik odležať... určite NEODPORÚČAM degustáciu ihneď nakoľko pláty musia odmäknúť a chute sa musia spojiť... najlepší je, keď odleží aspoň 12-15hodín.... a keby ste ho aj chceli hneď krájať... nebolo by to dobré, lebo pláty by sa vám lámali...
...no tak a tu ešte jedna na záver... dobrú chuť:)