Karamelovo orechový pie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 1a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, štipka soli, cca 125g masla, 1ČL cukru, plnka: 1 hrnček posekaných orechov, 1/2 hrnčeka ovsených vločiek, 2PL masla, 1 hrnček hnedého cukru, 4PL medu, 1/2 hrnčeka šľahačkovej smotany (alebo na varenie), štipka soli, 3 celé vajíčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept sa ku mne dostal včera, nech ho vyskúšam, lebo je vraj veľmi dobrý. Skutočne, kto má rád orechy, karamel, odporúčam :)
Ako prvé si nachystáme suroviny na cesto a necháme maslo zmäknúť.
Urobíme plnku, maslo pomaly roztopíme a pridáme orechy, vločky a cukor a na malom plameni spolu varíme, kým neskaramelizujú. Miešame, aby nám hmota neprihorela. Prijeme smotanu zmiešanú s medom a ešte zamiešame. Pozor, rozhorúčená hmota bude bublať a pariť. Necháme prevrieť a odstavíme, aby plnka trochu ochladla.
Zatiaľ si uhnetieme cesto a prstami ho upatláme vo vymastenej tortovej forme. Ak by sa cesto predsa nechcelo uhniesť, stačí pridať lyžicu mlieka do cesta. Cesto dáme aj na okraje formy, stačí 1cm do výšky. popicháme ho vidličkou a dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 10min na 160-180°.
Kým sa pečie cesto, do plnky primiešame vajíčka so štipkou soli a vymiešame do hladka. Plnku potom nalejeme na predpečené cesto a pečieme ešte asi cca 30min. Dobrú chuť :)

a tu je po vybratí z rúry...