Sirôtkové košíčky s čokoládovou plnkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 400g hladkej múky, 200g Palmarinu, 120g práškového cukru, 1 vajce
Čokoládový krém:2dcl mlieka, 2 PL hladkej múky,2 PL kryštálového cukru,2 PL kakaa, 250g Hery, 150g práškového cukru, 100g čokolády na varenie
Na polevu: čokoláda na varenie a cera
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, potom dáme do chladničky na 2 hodiny odležať. Potom z cesta urobíme šúľok, nakrájame z neho rovnaké kúsky, ktoré natlačíme do formičiek a dáme do bledunka upiecť. Po upečení ešte horúce vyklopíme z formičiek.
Krém: múku, cukor a kakao premiešame, potom vmiešame do mlieka a za stáleho miešania uvaríme na kašu. Ešte do horúcej kaše pridáme na kúsky nalámanú čokoládu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme dopenista, a postupne primiešame čokoládovú kašu. Naplníme krémom košíčky, necháme v chlade stuhnúť, polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
 |
šúľok, nakrájame z neho rovnaké kúsky, ktoré natlačíme do formičiek a dáme do bledunka upiecť |
 |
upečené košíčky |
 |
ešte teplé vyklopiť z formičky, mne samé vypadávali, nemusela som ich plieskať o plech |
 |
múku, cukor a kakao premiešame, potom vmiešame do mlieka a za stáleho miešania uvaríme na kašu |
 |
Ešte do horúcej kaše pridáme na kúsky nalámanú čokoládu |
 |
vymiešame Palmarín s cukrom |
 |
spojíme maslo s vychladenou čokoládovou masou, naplníme cukrárenské vrecko a naplníme košíčky krémom |
 |
naplnené necháme v chlade stuhnúť |
 |
polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme , sirôtky sú z marcipánovej hmoty |
 |
zvyšné košíčky som ozdobila ružičkami, čo mi ostali ešte z torty, čo so piekla pre svokru |