Jablkovo - višňový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky (promix PK), 1 pdp, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček kyslej smotany, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček nahrubo nastrúhaných jabĺk, 1/2 hrnčeka odkôstkovaných zaváraných višní, šťipka škorice, 2 vajcia Na polevu: 500 ml šťavy z višňového kompótu, 1 lyžica kryštálového cukru, 1 zlatý klas

POSTUP PŘÍPRAVY

Koláčik je z časopisu dobré jedlo, v pôvodnom recepte neboli vajcia - ja som ich tam pridala, kvôli bezlepkovej múke. Koláčik je hutnejšej konzistencie.

Ja som robila polovičnú dávku.

V mise zmiešame múku, pdp a kryštálový cukor.
Ďalej pridáme kyslú smotanu, mlieko a olej. V tejto fáze som sa pridala vajíčko, v pôvodnom recepte nebolo.
Pokračujeme ďalej pridaním postrúhaných jabĺk, višní a šťipkou škorice.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.
Zo šťavy odoberieme polovicu a spolu s kryštálovým cukrom dáme variť. Vo zvyšnej šťave rozmiešame zlatý klas a primiešame k vriacej štave. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a odstavíme. Necháme trocha vychladnúť a rovnomerne vylejeme na vlažný koláč.