Šunka v tlakovom hrnci za menej ako 45 minút



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Šunka, horčica, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

šunku natrieme horčicou, vložíme do parníka /to je tá vložka s dierkami čo sa dáva do hrnca/, zavrieme hrniec a dáme na najsilnejší plameň.
Počkáme kým sa natlakuje na najvyšší stupeň, stíšime plameň /tak aby stále zostal ten najvyšší stupeň tlaku = u mňa je to druhý červený prúžok/
čakáme 45 min /ja som našla že to má byť 12min na 400g a podľa toho som to robila, ale očividne som to mohla dať aj na menej minút, našla som aj recept kde to malo byť 1000g 8 min záleží ale na type šunky/ nabudúce to skúsim na 30min
HOTOVO!

ako vidíte je tam napísané čas pečenia 2hod aj 5min.... 1,6kg A DÁ SA TO ZVLÁDNUŤ ZA MENEJ AKO 45 MINÚT !!!
musela som ju rozkrájať, lebo sa mi nezmestila do parníka /lebo objem nemá prekračovať 2/3 hrnca, ale aj tak mi to prekračovalo, lenže parník stál na nôžkach a ešte pod tým bola voda tak to bolo ok/
horčica, ale akú máte takú dáte, ale môže sa dať hocičo aj iné, recepty sú rôzne
natreté a pripravené na tlak heh ešte na spodok dáme 250ml vody...
odteraz čakáme 45min, ale môžme aj menej...... potom necháme prirodzene nech sa hrniec odtlakuje sám
hotovo
mäsko sa rozpadávalo tak bolo až pre-urobené
aj takto
vývar si dáme do chladničky a keď chceme, odoberieme potom vrchnú vrstvu masti, ak nie tak necháme a môžeme použiť do rôznych polievok alebo prívarkov alebo kde chceme. aj zamraziť môžme.. tak to je všetko a dobrú chuť..