Šunka v tlakovom hrnci za menej ako 45 minút

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Šunka, horčica, voda
POSTUP PŘÍPRAVY
šunku natrieme horčicou, vložíme do parníka /to je tá vložka s dierkami čo sa dáva do hrnca/, zavrieme hrniec a dáme na najsilnejší plameň.
Počkáme kým sa natlakuje na najvyšší stupeň, stíšime plameň /tak aby stále zostal ten najvyšší stupeň tlaku = u mňa je to druhý červený prúžok/
čakáme 45 min /ja som našla že to má byť 12min na 400g a podľa toho som to robila, ale očividne som to mohla dať aj na menej minút, našla som aj recept kde to malo byť 1000g 8 min záleží ale na type šunky/ nabudúce to skúsim na 30min
HOTOVO!
 |
ako vidíte je tam napísané čas pečenia 2hod aj 5min.... 1,6kg
A DÁ SA TO ZVLÁDNUŤ ZA MENEJ AKO 45 MINÚT !!! |
 |
musela som ju rozkrájať, lebo sa mi nezmestila do parníka /lebo objem nemá prekračovať 2/3 hrnca, ale aj tak mi to prekračovalo, lenže parník stál na nôžkach a ešte pod tým bola voda tak to bolo ok/ |
 |
horčica, ale akú máte takú dáte, ale môže sa dať hocičo aj iné, recepty sú rôzne |
 |
natreté a pripravené na tlak heh
ešte na spodok dáme 250ml vody... |
 |
odteraz čakáme 45min, ale môžme aj menej...... potom necháme prirodzene nech sa hrniec odtlakuje sám |
 |
hotovo |
 |
mäsko sa rozpadávalo tak bolo až pre-urobené |
 |
aj takto |
 |
vývar si dáme do chladničky a keď chceme, odoberieme potom vrchnú vrstvu masti, ak nie tak necháme a môžeme použiť do rôznych polievok alebo prívarkov alebo kde chceme. aj zamraziť môžme..
tak to je všetko a dobrú chuť.. |