
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tlakový hrniec!!!! ...ryža, soľ, olej, 1/2 cibule, voda
POSTUP PŘÍPRAVY
V tlakovom hrnci speníme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme prepláchnutú a scedenú ryžu.
![]() |
Speníme cibuľu... |
![]() |
Pridáme scedenú ryžu a premiešame s cibuľkou... |
![]() |
Prilejeme na objem toľko vody, koľko bolo ryže...pridáme soľ...podľa chuti. |
![]() |
Zatvoríme hrniec a dáme na stredný "horák" na plný plyn. počkáme kým začne "šušťať". takto to necháme cca 2 minúty a potom odstavíme. Dávame pozor aby bol po odstavení "tlakový ventil" zaklapnutý. Otvoríme asi za 20 minút a ryža je hotová!!!! Chutná a výborná. POZOR!!!! Každá ryža sa varí trošku rozdielne. ja používam povačšine LAGRIS guľatú a tá sa mi najlepšie osvedčila čo sa kvality týka. Takto isto pripravíte aj PARBOILED, len dáte o trošku viac vody a varíte asi 8 minút... |