Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 500 g hladkej múky * 3 dl mlieka * 20 g droždia * 50 g cukru * 1 vajce * štipka soli * 1 dcl oleja * olej na potieranie _____ Krém: 8 dcl mlieka * 2 PL kryštálového cukru * vanilkový cukor * zlatý klas
POSTUP PŘÍPRAVY
Múku preosejeme, rozdrobíme droždie, klepneme vajíčko, štipka soli + cukor, olej a teplé mliečko - z toho všetkého si vymiesime cestíčko.
 |
tu máme cesto a dáme ho kysnúť |
 |
keď krásne nakysne šup s ním na dosku a rozdelíme, u mna to bolo na 11 častí. Každú časť si ušúľame, šúlanec si prenesieme na plech, potrieme olejom, pridáme ďalší šúlanec, olej a tak pokračujeme až zaplníme plech. Necháme ešte pekne podkysnúť. |
 |
A teraz finta, ktorú som obkukala niekde z netu. Vezmeme si obracačku - podberák :))) a poprekrajujeme šúlance. |
 |
Šup s tým do rúry a upečieme do krááásnučko červena. Medzitým si dáme variť 7 dcl mlieka s vanilkovým a kryštálovým cukrom a vo zvyšnom deci si rozhabarkujeme zlatý klas, do vriaceho mlieka vlejeme rozhabarkovaný zlatý klas a uvaríme riedky krém. Ale ako sa javí krému bude mááááálo, čiže ho bude treba dorobiť :))) ... fotečka upečených dukatiek |
 |
dobrú chuť |