Maslovo - arašidové minipagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

už tu určite takýto recept je ale pridám teda aj ten môj, pagáčiky sú veľmi vďačné ako chuťovka k vínku, ja ich robím takéto mini ale tvar a veľkosť je samozrejme na vás :) takže budeme potrebovať : 350g polohrubej múky, 250g kyslej smotany, 250g masla, 1,5 - 2 lyžičky soli, ja pridávam aj polovicu prášku do pečiva, vajíčko na potretie a arašidy na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny spolu vymiesime a dáme do chladničky aspoň na pól hodinku ale lepšie je ho tam nechať aj dlhšie, s cestom sa potom lepšie pracuje. Cesto vyvaľkáme cca na 0,5cm a vykrajujeme tvary podľa svojho gusta a pečieme pri 180 stupňoch do zlatova. Na vrch pagáčikov môžete dať čokoľvek čo máte doma ale odporúčam vyskúšať tie arašidy, dajú pagáčikom zaujímavú chuť :)