Acidková osviežujúca rýchlovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zažiadalo sa mi osviežujúcej a málo sladkej dobrôtky, tak som experimentovala:) Prísady spomeniem v postupe.

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečte si svoj osvedčený korpus - piekla som z 2 vajíčok do otváracej formy s priemerom 20 cm. Mala som ešte 1/3 balenia stužovača za studena Dr. O., ktorý som pripravila podľa návodu a zmiešala s 250 ml ríbezľovo-bazového Acidka. Ešte som pre istotu pripravila klasickú práškovú želatínu (biely sáčok s farebnými kockami na vrchu) 2 ČL a vmiešala do hmoty. Vyšľahala som rastlinnú šľahačku Granarolo Delizia 200 ml (natrafila som na ňu v predajni Fresh a chuťovo je ako živočíšna, je trochu osladená). Hmoty som spojila a osladila ešte sladidlom z predajne Norbi Update (nové prebiotické sladilo). Korpus som vložila naspäť do formy, potrela džemom, poukladala som detské piškóty a naliala šľahačkovo-Acidkovú hmotu. Po stuhnutí som dala len ríbezľovú Galaretku, lebo som nemala ríbezle a ani kompót, ktorý by pasoval. Ale chuťovo to bolo skvelé:)