
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kysnuté s orechami,neskutočne dobré!!!!
POSTUP PŘÍPRAVY
Neuviedla som recept len z jednoduchého dôvodu. Naša babička tieto svoje kysnuté dobrotky robí len tak,čiste od oka. Ale pokúsim sa opísať postup,ako som to ja odpozorovala. Takže: asi 3/4 kg polohrubej výberovej múky,kvások z 1a1/2 kocky droždia,asi 1a1/2dcl oleja,2a1/2dcl vlažného osladeného mlieka,štipka soli. Vajíčko tam nedáva. Cesto nechá asi 15 min.nakysnúť,potom ho znovu premiesila a toto ešte zopakovala asi 3x. Rožky pred pečením ešte nechala nakysnúť na plechu, potrela rozšľahaným vajíčkom a dala upiecť. Po upečení horúce potrela olejom a vlažnou vodou. Musím sa ale priznať,že moje rožky ani iné kysnuté koláčiky sa tým babičkiným akosi nevedia vyrovnať. Plnku si už samozrejme môžte prispôsobiť svojej chuti.V týchto rožkoch sú orechy zaparené vriacim mliekom,do ktorého dáme vanilkový cukor (na 10dkg mletých orechov 3 lyžice mlieka a 2 vanilky)
![]() |
krehučké ako páperíčko |