Mušle...slávnostná cukrovinka.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Toto je skôr svadobný koláčik, ale aj Vianoce či iné slávnostné chvíle si zaslúžia túto výnimočnú mňamku. Na asi 35-40 kúskov potrebujeme: 150g sušeného mlieka, 150g práškového cukru, 150g kokosovej múčky, 100g masla, 1 bielok, asi 1 PL mlieka, 1 PL citrónovej šťavy... 35 -40 kúskov hotových kvietkov z lineckého cesta /môžu byť aj z receptu, ktorý som sem vložil, stačí 1/2 dávka/. Krém. 2 žĺtky a 100g práškového cukru nad parou ušľahať dotuha, nechať vychladnúť, primiešať 150g masla a pár kvapiek rumu a spolu vyšľahať. Plníme pomocou cukrárskeho vrecúška.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiešame, necháme aspoň 2 hodiny v chlade, potom formičku v tvare mušle vystelieme fóliou, natlačíme "cesto" a vyklopíme. Postup opakujeme. Pokiaľ sa nám "cestíčko" zdá dosť mäkké a mušle sa zle vyklápajú alebo nedržia dobre tvar, prisypeme kokosovú múčku alebo práškový cukor. Necháme do druhého dňa obschnúť.
Na linecké koliesko - kvietok pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame plnku, priklopíme mušľou, aby zostala pootvorená z jednej strany, prizdobíme kvietkom, perličkou a pod. a necháme schladiť.