Nutelové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, trošku oleja, 2 PL kakaa PLNKA: 6 dcl mlieka, 2 zlaté klasy, 200g nutely, 18 dkg kryštálového cukru, 15 dkg masla, 2 bal. BEBE tmavých keksov. ŠLAHAČKA: kryštálový cukor - 4 lyžice , mlieko - 3 dcl, 2 šľahačky v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento super zákusok som robila prvýkrát teraz na Vianoce. Inšpirovala ma ním Ivana H. (iwuskaaa), ktorej vďačím za poskytnutie receptu. Koláčik je výborný, vôbec nie je presladený /aspon podľa mna a v porovnaní podobného zákusku s názvom Kinder Bueno/, ani veľmi plnkový, ani suchý. Všetkým hosťom aj domácim veľmi chutil, takže odporúčam vyskúšať. Keďže som ho piekla v časovej tiesni, nestihla som fotit postup, ale je na prípravu veľmi jednoduchý, takže verím, že ho zvládnete aj bez fotografií. Doplnam rozmery plechu, na ktorom som koláčik piekla, nakoľko sa nato viacere v odkazoch pýtate cca 39 x 28 cm.

POSTUP:
Deň vopred si pripravíme základ na karamelovú šľahačku a to nasledovne: 4 PL kryštálového cukru upálime na karamel, zalejeme mliekom - 3 dcl, necháme kým sa karamel úplne nerozpustí. Nezľaknite sa po zaliatí mliekom sa to všetko dá dokopy, ale masa sa pomaly pekne rozvarí. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Na druhý deň pridáme do karamelového mlieka 2 práškové šľahačky a do husta vyšľaháme.

Piškótové cesto:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,pridáme cukor, žĺtky, kakao, trochu oleja a nakoniec vmiešame múku a prášok do pečiva. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupnoch na vymastenom a vysypanom plechu alebo papieri na pečenie.

Nutelová plnka:
Z mlieka, cukru a zlatého klasu si uvaríme puding. Ešte do horúceho pridáme nutelu. Necháme vychladnúť a potom pridáme maslo.

Na upečené cesto natrieme 1/2 plnky, poukladáme BEBE keksy a na ne druhú 1/2 plnky. Na plnku navrstvíme šľahačku a dozdobíme grankom, čokoládou a pod. Odložíme na pár hodín do chladu, aby nám zmakli keksíky. Prípadne ich môžme pri príprave koláčika namáčať do teplého mliečka čím postup urýchlime.

Dobrú chuť :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Tip od nikid7 pre tie z vás, ktoré uprednostňujete klasickú šľahačku pred práškovou, je možné urobiť šľahačku aj z nej a to nasledovne: skaramelizovaný cukor zalejete dvoma 33 % šľahačkovými smotanami a necháte variť kým sa karamel nerozpustí. Necháte vychladnúť a odložíte do ďalšieho dna do chladničky. Na druhý deň vyšľaháte spolu so stužovačmi dohusta a natierate na krém.

Tip od MMZMTM - koláčik sa dá vylepšiť aj tak, že na krém pridáte nakrájané kolieska banánu a potom navrstvíte šľahačku