Žĺtkovo - čokoládové rezy v oblátke alebo zákusok pre maškrtné jazýčky :)
![](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/10/111226/15/j45059.jpg)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Toto je môj prvý príspevok na MMB. Doteraz som piekla Vaše výborné koláčiky a moje recepty zapadali prachom :) na moju klasiku museli prísť až Vianoce :) Ponúkam Vám trochu drahší, ale chuťovo neoceniteľný zákusok. Robím ho už dlhé roky a nikdy nesklamal. Len dúfam, že sa mi podarí vložiť aj odfotený postup :)))
POSTUP PŘÍPRAVY
CESTO:1 bal. tortové oblátky,12 bielkov,12 PL práškového cukru,20 dg orechov,10 dg čokolády, 1/2 pr. do pečiva,3 PL hladkej múky
PLNKA:12 žĺtkov,10 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 - 2 maslá (ja dávam 1 a pol))
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97248.jpg) |
Pripravíme si suroviny na cesto. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97249.jpg) |
Žĺtky pôjdu do plnky, bielky do cesta. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97250.jpg) |
Z bielkov vyšľaháme sneh a všľaháme cukor. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97251.jpg) |
Cukor vyšľahaný so snehom. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97252.jpg) |
Opatrne primiešame pomleté orechy so strúhanou čokoládou a múku premiešanú s práškom do pečiva. Čokoládu si meliem spolu s orechmi v mlynčeku na orechy. Keď sa strúha na strúhadle, tak sa topí a je to taká babračka. Trošku orechov si môžete nechať a len ich posekať, to isté s čokoládou - časť len nasekať. Keď na to zabudnem, tak pridám naviac - je to ešte lepšie :) |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97253.jpg) |
Cesto roztrieme na papier na pečenie a upečieme. Ja som piekla na 190 asi 25 minút. Ale to treba brať len orientačne. Aj ja to teraz testujem, lebo mám novú rúru a v nej ho pečiem prvý raz. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97254.jpg) |
Snehové cesto v rúre takto krásne pracuje, nezostane takéto, keď klesne a začne rozvoniavať je hotové. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97255.jpg) |
Hotovo, nechať vychladiť. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97256.jpg) |
Plnka:Budeme robiť nad parou. Do hrnca si dáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97257.jpg) |
Do väčšieho hrnca dáme variť trocha vody, naň položíme druhý so žĺtkami a cukrom a šľaháme. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97258.jpg) |
Vyšľahané, konzistencia ako keď začína tuhnúť šľahačka. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97259.jpg) |
Vychladenú žĺtkovú zmes všľaháme do vymiešaného masla. V pôvodnom recepte sú 1,5 až 2 maslá - skúšala som dať aj 2, ale na mňa to bolo príliš mastné. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97260.jpg) |
Oblátky si orežeme na veľkosť cesta. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97261.jpg) |
Plnku rozdelíme na dve polovičky, ja si delím na jednu trocha väčšiu časť na spodný diel a menšiu časť navrch. Takže jednu časť plnky natrieme na plát a priložíme oblátky. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97262.jpg) |
Pomocou druhého plechu otočíme, natrieme druhú časť plnky a prikryjeme oblátkami. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/111226/15/k97263.jpg) |
Hotovo, zaťažiť, aby oblátka priľnula ku krému, dať do chladu, Krájať až po dobrom stuhnutí, najlepšie na druhý deň.
Prajem dobrú chuť :) |