Medovo - jahodová jarná torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kúpené medové pláty, 2 jahodové pudingy, 0,5 litra mlieka, 250g masla, 6 lyžíc práškového cukru, 3 lyžice jahodového džemu, 4 sterilizované jahody.... marcipán podľa MMB: 5 lyžíc sušeného mlieka, 5 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice medu, 2 lyžičky oleja ... potravinárska farba
POSTUP PŘÍPRAVY
prihadzujem dole
 |
z mlieka si uvaríme hustý puding....miešať do vychladenia!!! |
 |
maslo si vymiešame s cukrom a džemom |
 |
prihodíme jahody.... |
 |
potom primiešame vychladený puding....a šupneme do chladničky |
 |
medové pláty natierame plnkou a troškou džemu.... |
 |
natrieme aj vrchnú časť....a vložíme do chladničky |
 |
suroviny na marcipán poriadne zmiešame a miesime a miesime....treba dlhšie....ja som si časť oddelila a zafarbila zelenou potravinárskou farbou.... potom som z nich vyvaľkala valčeky a splietla spolu...jemne premiesila a rozvaľkala na pocukrovanej doske.... malo by to predstavovať roztapajúci sneh a novú trávičku |
 |
potiahla som tortu.... ale tú som predtým rozdelila na dve časti..... táto predstavuje snežienku na roztápajúcom snehu :) |
 |
druhú časť som ozdobila alternatívne..... |