Kandizované hviezdičky so snehom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g kandizovanej pomarančovej kôry (môže byť aj iné napr. brusnice), 250g masla alebo tuku, 200g jemného kryštálového cukru, 4 žĺtka, 500g hladkej múky, 1 PDP, kôra z pomaranča alebo z citróna, na potretie 2 bielka+ kokos, sneh - 2 bielky, 250g práškového cukru (aj viac podľa potreby), 2 PL Solamylu alebo Gustinu

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je z minuloročného čísla Vianočné varenie & pečenie,ktorý vydal Nový čas pre ženy. Ja som už dnes nemienila vôbec piecť, len som si tak listovala v tomto čísle a tento recept ma zaujal (až tento rok, minulý som si ho nevšimla...:D), že som musela vyskúšať a keď musíš tak musíš...


Postup...

Kandizované ovocie najemno nasekáme a zmiešame s maslom, cukrom, žĺtkami (musela som pridať ešte dve), múkou a postrúhanou kôrou.
Hotové cesto necháme odpočívať cca 30 minút, nemusí byť v chlade, kľudne v kuchyni, bude sa s ním lepšie pracovať.
Cesto vyvaľkáme na na hrúbku cca 4-5mm a povykrajujeme hviezdičky.
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, pridáme preosiaty cukor zmiešaný so škrobom, ja som ho mala riedky, tak som pridávala, kým nebol pekne hustý.
Hviezdičky potrieme bielkom, zľahka posypeme kokosom a do stredu nastriekame pomocou ozdobného vrecka sneh.
Pečiem pri teplote 160 stupňov 10 minút.
Necháme vychladnúť, z tejto dávky mi vyšlo cca 120 hviezdičiek.
Sú fantastické!