Jednoduché jablkové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 600 g nastrúhaných jabĺk * 400 g kryštálového cukru * 400 g hrubej múky * 2 deci oleja* 3 vajcia * prášok do pečiva * trocha mletej škorice * vanilkový cukor * hrozienka sparené horúcou vodou * NÁPLŇ: džem * POLEVA: 100 g stuženého tuku * 100 g práškového cukru * 4 PL kakaa * 3 PL mlieka * NA POSYPANIE: kokos alebo mleté orechy * DOBA PRÍPRAVY: asi hodinka bez čakania na vychladnutie upečeného cesta
POSTUP PŘÍPRAVY
Vynikajúce jablkové rezy s veľmi jednoduchou prípravou. Všetky suroviny na cesto sa iba zmiešajú, cesto sa upečie, rozkrojíte ho na tri časti, zlepíte džemom a oblejete čokoládou. Toť vsjo a úspech zaručený.
 |
1. Do väčšej misy postrúhajte jablká. |
 |
2. Pridajte 400 g kryštálového cukru. |
 |
3. Pridajte 400 g hrubej múky. |
 |
4. Ďalej do misy rozklepnite tri vajíčka, |
 |
5. .... dva deci oleja, |
 |
6. .. vanilkový cukor,... |
 |
7. .... prášok do pečiva... |
 |
8. Pridajte trocha mletej škorice alebo škoricový cukor. |
 |
9. a nezabudnite na hrozienka sparené vriacou vodou /varianta pre detičky) alebo naložené v rume (varianta pre dospelých) |
 |
10. Cesto vylejte na poriadne vymastený plech olejom a posypaný strúhankou. |
 |
11. Bod jedenásť hovorí: cesto treba uhladiť a šmariť do rúry. |
 |
12. Pečieme pri teplote asi 180 stupňov 30-40 minút. Potom ho necháme úplne vychladnúť. |
 |
13. Cesto rozdelíme na 3 alebo 4 časti. Ako začiatkočníčka som si ho vždy vymerala krajčírskym metrom, aby boli jednotlivé pásiky rovnako široké. Prvý pás preneste na rovný podnos a ponatierajte ho dobrým džemom. |
 |
14. Pokračujeme ďalej. Prenesieme druhý plát, opäť ponatierame džemom a prikryjeme posledným tretím plátom. |
 |
15. Vo vodnom kúpeli alebo na miernom ohni si rozpustite a spojte do hladka 100 g stuženého tuku, 100 g práškového cukru, 4 PL kakaa a 3 PL mlieka. |
 |
16. Na koláčik "nacabreme" (seredský výraz) čokoládovú polevu a nejakým spôsobom ju uhladíme. |
 |
17. A niečím to na záver posypte. Napríklad kokosom alebo orechmi. |
 |
18. Jablkové rezy dajte do chladničky trocha stuhnúť a potom Vám ostáva už iba krájať. |