Hydinové soté s kaparami
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 750 g morčacích alebo kuracích prsíčok, ale môžu byť aj odkostené a na kocky nakrájané stehná, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice horčice, väčšie balenie steriliz. kapár (odfotené v postupe), 1 smotana na varenie, cca 4 strúčiky cesnaku, vegeta na ochutenie, múka alebo solamyl na zahustenie
POSTUP PŘÍPRAVY
kuk nižšie:
|
...tu je odfotená časť surovín aj s kaparami, použila som väčšie balenie... |
|
...na oleji si osmáhneme cibuľku do sklovita.... |
|
...pridáme na kocky alebo pásiky nakrájané mäsko a sprudka orestujeme z oboch strán... (posolíme a okoreníme) |
|
...tu je to korenie a soľ... |
|
...počas restovania pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku... |
|
...horčicu... |
|
.. a kapary aj s nálevom... |
|
:o) |
|
...podlejeme vodou alebo vývarom... |
|
...prikryjeme a necháme udusiť do mäkka... |
|
...pred koncom pridáme zvyšný cesnak... |
|
... smotanu a dochutíme soľou alebo vegetou... |
|
...soté zahustíme najlepšie solamylom, ak nie je tak aj múkou rozmiešanou v troche smotany... |
|
...a hotovo.... soté by malo byť cesnakové s príchuťou kapár, však ako inak:o) |
|
...podávame s ryžou... prípadne hranolkami alebo opekanými zemiakmi... nám najviac chutí ryža... |