Hydinové soté s kaparami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 750 g morčacích alebo kuracích prsíčok, ale môžu byť aj odkostené a na kocky nakrájané stehná, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice horčice, väčšie balenie steriliz. kapár (odfotené v postupe), 1 smotana na varenie, cca 4 strúčiky cesnaku, vegeta na ochutenie, múka alebo solamyl na zahustenie

POSTUP PŘÍPRAVY

kuk nižšie:

...tu je odfotená časť surovín aj s kaparami, použila som väčšie balenie...
...na oleji si osmáhneme cibuľku do sklovita....
...pridáme na kocky alebo pásiky nakrájané mäsko a sprudka orestujeme z oboch strán... (posolíme a okoreníme)
...tu je to korenie a soľ...
...počas restovania pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku...
...horčicu...
.. a kapary aj s nálevom...
:o)
...podlejeme vodou alebo vývarom...
...prikryjeme a necháme udusiť do mäkka...
...pred koncom pridáme zvyšný cesnak...
... smotanu a dochutíme soľou alebo vegetou...
...soté zahustíme najlepšie solamylom, ak nie je tak aj múkou rozmiešanou v troche smotany...
...a hotovo.... soté by malo byť cesnakové s príchuťou kapár, však ako inak:o)
...podávame s ryžou... prípadne hranolkami alebo opekanými zemiakmi... nám najviac chutí ryža...