
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
listkove cesto,3 velke jablka olupana a nakrajane na tenke platky,cukor tmavy,hrozienka,skorica,1 rozslahane vajicko na potretie
POSTUP PŘÍPRAVY
rada by som vlozila foto postup len neviem ako,takze rozvalkame si listkove cesto na obdlznok radielkom zrezeme dolne 2 boky,tie kusky budu mat tvar cca trojuholnika,kt. pouzijeme neskor na nohy krokodila a oci
narezeme radielkom asi10 pasov z kazdej strany ,musi nam ostat cca 15cm na hlavu kt nechame v celku do stredu nasypeme struhanku,a aj do jablkovej plnky aby vam nevytekala stava ako mne.
potm ide plnka a zaciname od hlavy,prelozime asi 1 cm cesta smerom dovnutra a zabalime,hlava je hotovo
potom prekladame pasy cesta kt sme narezali radielkom cez plnku nastriedacku
nakoniec urobime oci z trocha cesta d stredu oka dame hrozienko a tiez ako nozdry budeme potrebovat dalsie 2 hrozienka,este nozicky ,potrieme vajickom pecieme na 200 stupn. cca 25 min
![]() |
narezeme radielkom dostredu nasypeme struhanku |
![]() |
naplnime jablkovou plnkou |
![]() |
zabalime |
![]() |
poprekladame |
![]() |
urobime oci nohy ,vlozime hrozienka ako nozdry a potrieme vajickom |
![]() |
uz len caka na upecenie 200 stupnov cca 25 min |