
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g hladkej múky, 1 palmarin, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 50 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, na plnku 150 g mletých orechov, práškový cukor podľa chuti, 1 vajce, rum, resp. namiesto orechov mletý mak, alebo len hustý džem
POSTUP PŘÍPRAVY
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, rozvaľkáme na cca 3 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme kolieska. Na kolieska na polovičku položíme plnku a koliesko preložíme a rožky jemne zatlačíme. Pečieme na cca 160-170°C. Horúce obalíme v práškovom cukre. Plnku urobíme zmiešaním všetkých surovín. Má to byť husté, aby netieklo. Takže s rumom opatrne, len tak, pre chuť.
![]() |
pohľad z inej strany |