Naše rizoto.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Je to len taký jednoduchý recept, ale ak neviete čo s vareným mäskom a zeleninkou z polievky tak prosím. Ľubovolné varené mäsko z polievky, ja som mala, morčacie krky a pečienku, zeleninu, tiež z polievky a ešte doložím čerstvý pórik, šampiňóny, paradajku, trocha čierneho korenia a petržlenovú vňať. A najdôležitejšie tarhoňu alebo slovenskú ryžu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchéé.

Ryžu si na oleji popražím do hneda a podlejem , pozor nie vodou, ale vývarom, buď z polievky alebo ak jej nemám dosť tak si pripravím vývar z kocky bujón, ale vždy len trocha podliať a dusiť zakryté, a dlho až kým ryža nezmäkne.
Nuž a na oleji si popražím pórik alebo cibuľku, pridám šampiňóny, nakrájané mäsko a zeleninku. A už to len zmiešame z ryžou a papkáme. Má to výbornú chuť, a s kompótikom no jedna báseň...