KOKOSOVÉ PUSINKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 bielkov, 350g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200g kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY

Podobných receptov tu bude asi dosť, ale som to tu vložila hlavne kvôli tomu, že som pusinky robila lisom na cesto.Snáď to niekoho osloví .
A tu je postup:

Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame práškový cukor a vanilku. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne vrieť položíme na hrniec misku/ a šľaháme cca 10 min. Vyšľahaná masa musí byť hladká, lesklá, hustá- keď povytiahneme mixér, musí ostať po ňom nezmenený tvar. Keď máme hotovo, odstavíme, necháme chvíľku /5 min/ chladnúť a vsypeme kokos, zamiešame.

toto je hotová masa, ktorú budeme ukladať na plech vyložený mastným papierom
Ja som použila lis na cesto...ale kto ho nemá, nech si ukladá kôpky pomocou lyžičky
rúru si zohrejeme na 150 stupňov a pečieme 15- 18 min...dĺžka závisi od rúry, ale vyberieme, ak sa nám začínajú ružovieť končeky
dobre upečené pusinky nám krásne odchádzajú od papiera- nelepia sa !!!
potom na dcérino želanie som pridala do masy aj kakao :)
a toto je náš výsledok...množstvo nech vás nemýli...je to z 3 dávok :) Zatiaľ to neplním, lebo sa mi to zdá priskoro, ale zopár kúskov naplním a to tak, že si pripravím kolieska z lineckého cesta, do prostriedku na linecké koliesko dám džem a dookola pomocou ozdobnej špice dám plnku a na to pritlačím pusinku...nechám trošku plnku stuhnúť a namáčam spodnú časť do čokolády.
...dokladám obrázkový postup plnenia pusiniek :)
a toto je už finále...dobrú chuť :)