Hrušková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 hrušky, 13 lyžíc kryštálového cukru, 350 g masla, 300 g mletých sušienok /môžu byť aj piškóty/, 2dcl vody, 3 dcl hruškového džúsu, 2 vanilkové pudingy, 100 g čokolády na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Hrušky ošúpeme, nastrúhame, pridáme 10 lyžíc cukru a podusíme 10 minút. Necháme vychladnúť a vmiešame 150 g masla a mleté sušienky. Masu dáme do väčšej tortovej formy vystlanej mikroténom a rukami popritláčame po celom dne.
Puding uvaríme s vodou a džúsom a 3 lyžicami cukru. Do horúceho pudingu vmiešame 150 g masla, pokým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť a vyšľaháme šľahačom. Natrieme na sušienkovú zmes. Nad parou rozpustíme čokoládu s 50 g masla a potrieme povrch torty.