ČOKOLÁDOVÉ ŠPICE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

detské okrúhle piškóty, 180ml vody, 2 PL solamylu, 160g kryštálového cukru, 250g čokolády na varenie (FiGARO alebo ORION s lacnou čokoládou sa mi nepodarili), 250g CERY ++++ PLNKA vajcový koňak, šľahačka v prášku ++++ POLEVA znova ďalšia čokoláda na varenie a CERA

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vody, solamylu a cukru sa uvarí hustá kaša, primieša sa do nej nalámaná čokoláda. Po roztopení čokolády sa pridá ešte nakrájaná CERA. Treba to miešať pokiaľ sa to nespojí. Táto zmes musí zostať stáť pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa (ja si zmes uvarím večer a ráno veselo pokračujem).
Zmes (na vrchu sa nám urobí z cery biely povlak) na druhý deň vyšľahám ručným šľahačom. Vrch piškót troška potriem pierkami, uvareným čajom(aby boli troška mäkšie) a potom aj roztopenou čokoládovou polevou (aby koňak nevytiekol). Vyšľahanú zmes si dám do cukrárenského vrecka a pomocou špeciálnej špičky na špice striekam "súdky" na pripravené piškóty. Treba ich dať stuhnúť do chladničky a medzi tým si pripravujem plnku. Vajcový koňak mám stále v chladničke, čiže si z neho odlejem do vyššej nádoby približne 200 -250 ml, pridám šľahačku a chvíľu šľahám. Koňak mi tak potom zhustne, prelejem si ho do malej fľašky ( napr. z JUPÍKA alebo FIGA), vytiahnem "súdky" a plním. Trocha čokoládovej zmesi si musíte nechať na dokončenie špicov. Súdky s koňakom uzatvorím čiapočkou zo zvyšnej zmesi, šprickou.
Znova to všetko musí ísť do chladničky, roztopím si čokoládovú polevu......užšia vyššia nádoba a už len špice "vykúpem" v nej. Ukladám ich na papier na pečenie, ľahko sa odlepujú. Špice stuhnú hneď lebo sú z chladničky. Z tejto dávky mi vyšlo 30 kusov, záleží aké veľké si ich urobíte.