Vynikajúce vykrajované slané pečivko vo vianočnom šate =)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg hladkej múky špeciál, 1/2 kg Palmarínu, 2 žĺtka, 2 KL soli, 1 kocka kvasníc, mlieko a cukor na kvások, sézam.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kvasnice necháme napučať v mlieku a cukre. Keď pôjdeme miesiť cesto, pridáme do neho iba kvások, nie mlieko!! To je dosť dôležité, pretože toto slané pečivo nebude potom také mäkkučké a krehučké. Ak už máme vypracované cesto, vyvaľkáme ho na hrúbku asi 3 mm a smelo vykrajujeme. Dávame na pomastený plech, kde ich ešte potrieme žĺtkom a posypeme sézamom. Pečieme pri 220 stupňoch a samozrejme, sledujeme, či je už pečivko dozlatista upečené. Dobrú chuť, je výborné!

Tu to už konečne nejako vyzeralo, že sa to spája.. Potom šup na dosku, vyvaľkať a vykrajovať.