Špekáčiky na indický spôsob

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Špekačky * 3-4 menšie cibule * zelená a červená paprika * soľ * MČK * olej * pór * cesnek * feferónka alebo chilli paprička * kečup * ostrá pikantná horčica * 2 dcl červeného polosuchého vína * PRÍLOHA: kari ryža
POSTUP PŘÍPRAVY
Včera nám krstný poslal priamo z Indie recept na toto jedlo a hneď sme ho aj vyskúšali, nakoľko sme všetky suroviny naň mali doma - a - chutilo nám.
 |
1. Na pásiky pokrájané špekačky osmažte na troche oleja do chrumkava a masť zlejte. |
 |
2. Pridajte na kolieska pokrájanú cibuľu, |
 |
3. cesnek, |
 |
4. niečo fest štipľavé, |
 |
5. trocha osoľte, okoreňte a nechajte chvíľku dusiť. |
 |
6. V miske zmiešajte kečup s ostrou štipľavou horčicou a nalejte do panvice. |
 |
7. Prilejte zo dve deci červeného vína, zo tri deci si vychutnajte samé bez špekačky :-)) |
 |
9. Pridajte nakrájaný pór na kolieska a nechajte variť asi dve-tri minúty, aby pór nebol mäkký. |
 |
10. a hotovo. Podávame s kari ryžou a paprikami nakrájanými na pásiky. Jedlo je urobené za pár minút a je chuťovo trocha vzdialené od našich jedál, ale je veľmi zaujímavé. Odporúčam vyskúšať, a papa nabudúce. Keď nám pošle krstný aj recept na nejaký koláčik a ak sa mi náhodou podarí, tak ho sem pridám, ako inak :-)) |