Špekáčiky na indický spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Špekačky * 3-4 menšie cibule * zelená a červená paprika * soľ * MČK * olej * pór * cesnek * feferónka alebo chilli paprička * kečup * ostrá pikantná horčica * 2 dcl červeného polosuchého vína * PRÍLOHA: kari ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Včera nám krstný poslal priamo z Indie recept na toto jedlo a hneď sme ho aj vyskúšali, nakoľko sme všetky suroviny naň mali doma - a - chutilo nám.

1. Na pásiky pokrájané špekačky osmažte na troche oleja do chrumkava a masť zlejte.
2. Pridajte na kolieska pokrájanú cibuľu,
3. cesnek,
4. niečo fest štipľavé,
5. trocha osoľte, okoreňte a nechajte chvíľku dusiť.
6. V miske zmiešajte kečup s ostrou štipľavou horčicou a nalejte do panvice.
7. Prilejte zo dve deci červeného vína, zo tri deci si vychutnajte samé bez špekačky :-))
9. Pridajte nakrájaný pór na kolieska a nechajte variť asi dve-tri minúty, aby pór nebol mäkký.
10. a hotovo. Podávame s kari ryžou a paprikami nakrájanými na pásiky. Jedlo je urobené za pár minút a je chuťovo trocha vzdialené od našich jedál, ale je veľmi zaujímavé. Odporúčam vyskúšať, a papa nabudúce. Keď nám pošle krstný aj recept na nejaký koláčik a ak sa mi náhodou podarí, tak ho sem pridám, ako inak :-))