Čokoládové rohlíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
100g horkej alebo várovej čokolády, 200g tuku (70% - 75%), 100g práškového cukru, 100g mletých mandlí, 300g polohrubej múky, 1 ČL perníkového korenia, na polevu bielu alebo tmavú čokoládu + podľa potreby cera
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept som našla dnes pri listovaní prílohy časopisu PLUS 7 dní, uloženého a zabudnutého v mojej kuchárskej knižke, samozrejme ma zaujal natoľko, že som ho ešte dnes musela vyskúšať, veď pri tom množstve, čo som tento víkend zvládla, sa to nejako stratilo. :-)
Postup...
 |
Tuk si dáme rozpustiť, potom doň pridáme čokoládu, ja som opäť robila z dvojitej dávky. |
 |
Vychladnutú čokoládu, múku, mandle, perníkový prášok a cukor zmiešane a |
 |
... necháme postáť aspoň hodinu, nemusí byť v chlade, stačí v kuchni, aby cesto nestuhlo. Ak sa cesto drobí, pridáme biely jogurt podľa potreby. |
 |
Odtrhneme si kúsok cesta a natlačíme ho do formičky pokrytej fóliou. |
 |
Vyklopíme pomocou fólie. Kto nemá žiadnu formičku, môže vytvotiť klasické rohlíčky cca 1cm hrubé a 6cm dlhé. Môžeme použiť rôzne formičky, ja som vyskúšala rôzne tvary. |
 |
Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 - 12 minút pri teplote 180 stupňov. Z jednej dávky mi vyšli dva plechy. |
 |
Vyskúšala som aj takúto formičku. |
 |
Upečené, pozor, keď sú horúce, sú veľmi krehké, necháme ich vychladnúť a až potom dáme dolu z papiera. |
 |
Ozdobíme čokoládovou polevou. |
 |
Krajšia by tam bola biela čokoláda, tak snáď nabudúce... |
 |
... |
 |
Hotovo, ďalšia krabica putuje na balkón. Vyskúšané, sú fantasické! |
 |
Moja druhá várka, už nie sú také pekné, ako prvé, ale majú tvar rožka a to je hlavné. |
 |
Robila som ich aj tento rok (2012) a neroztiekli sa mi, a použila som špaldovú múku celozrnnú hladkú. |