Koložvarská alebo prekladaná kapusta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Mäsko: olej * cibuľa * mleté mäso * kečup * horčica * sójovka _____ Kapusta: olej * cibuľa * slanina * kyslá kapusta _____ + ryža * klobásy * kyslá smotana * sladká smotana * mletá červená paprika * petržl. vňať * kyslá smotana
POSTUP PŘÍPRAVY
sú tu už receptíky na koložvarku, ale pridávam postup na túto dobrotku ako ju robím ja:))
 |
čiže prv si pripravíme mäsko ... na oleji orestujeme cibuľu, šupneme mleté mäsko a restujeme kým sa nezatiahne a nepustí šťavu, pridáme kečup, horčicu, sójovku plus dá sa pridať aj nejaké korenie ja som pridala tacos |
 |
zalejeme vodou a dusíme do mäkka, tej vody môže byť kľudne veľa aby vysledný efekt bol šťavnatý |
 |
ideme na kapustu ... na oleji orestujeme cibuľu a slaninku |
 |
šupneme kapustu a chviľku dusíme, ja som zaliala vodou z kapusty, ale kto nechce mať veľmi kyslú tak stačí obyčajna voda...... a medzitým ako sa dusí mäso a kapusta si uvaríme ryžu, ja varím klasicky ako cestoviny a nakrájame klobásky na kolieska |
 |
a ideme vrstviť... pekáč si vymastíme aaaa uložíme polovicu kapusty |
 |
druhá vrstva polovica ryže |
 |
tretia vrstva mäsko aj so šťavou... a preto je dobré, aby bolo šťavnaté, aby sa ryža fajne napila :)) |
 |
druhá polovica ryže |
 |
kolieska klobasy |
 |
a šup druhá polovica kapusty ... v sladkej smotane si rozmiešame kyslú smotanu ... pekne to rozotrieme na kapustu, posypeme červenou paprikou a petržlenovou vňaťou.. a dáme zapekať ... takych 20-30 minút..... medzttým je akuráť čas na umytie kooooopy riadu... |
 |
takto vyzerá po zapečení... a pri degustovaní netreba zabudnúť pridať si aj kyslú smotanu .. mnaaaaaaaaam |