Najlepsie cokoladove hviezdicky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g bielej čokolády, 75ml smotany na šlahanie, 50g nesolených pistácií na hrubo posekaných, 50g mandlových lupienkov, 100g sušených brusníc

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Najskôr treba vyložiť plech 20x30cm papierom na pečenie, tak aby trčal cez okraje.
2. Do hrnca dame vodu a necháme zovrieť vodu. Do misky dáme čokoládu a smotanu na šlahanie. Misku dáme nad vriacu vodu tak aby sa miska nedotýkala vody. Necháme stáť 10-15min. občas premiešame pokým sa čokoláda neroztopí
3. S miskou stále nad vriacou vodou primiešame brusnice, pistácie a mandle.
4. Zmes dáme na pripravený plech zakryte fóliou a vložte na jednu hodinu do chladničky.
5. Vyberte stuhnutu čokoládovú zmes z formy a vykrajujte hviezdičky alebo akékoľvek iné tvary

TIP: ak sa zvyšky pri vykrajovaní dajú sa použiť napríklad do muffiniek alebo iných jednoduchých koláčov.