Bravčové mäso na sladkokyslo - pre milovníkov číny:)))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150ml rastillného oleja na vyprážanie, 225g chudého brav. mäsa, 1 cibuľu, pokrájanú na rezančeky, 1 zelenú papriku/pokrájanú na rezančeky/, 225g kúskov ananásu, 1 menšiu mrkvu/na rezančeky/, 25g bambusových výhonkov z konzervy, NA CESTÍČKO: 125 g hladkej múky, 1 lyžicu kukuričného škrobu, 1 1/2 lyžičky kypriaceho prášku, 1 lyžicu rastlinného oleja, NA OMÁČKU: 125g cukru, 2 lyžice kukuričného škrobu, 125g vínneho octu, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 4 lyžice paradajkového pretlaku, 6 lyžíc ananásovej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe:)))doložím:)))

bravčové mäsko si nakrájame na kocky...
pripravíme si cestíčko: do misky preosejeme múku, kukuričný škrob/ môžme nahradiť Solamylom/ a pridáme kypriaci prášok. Prilejeme olej a toľko vody, aby vzniklo husté cestíčko/cca175ml/...
vo woku si zohrejeme olej tak, aby z neho začalo takmer dymiť , kúsky mäsa obalíme v cestíčku a postupne vypražíme...
odložíme na teplé miesto:))
z woku vylejeme všetok olej, až na cca 1 lyžicu, pridáme cibuľu, zeleninu/ ja som dala mraz. zel. zmes na čínu/, ananás...a pražíme cca 1-2 minúty.Vyberieme z woku a odložíme do misky...
pripravíme si omáčku: všetky suroviny na omáčku zmiešame a nalejeme do woku...
...necháme za stále miešania zovrieť, pokiaľ omáčka nezhustne, povaríme cca1 minútu, potom pridáme mäsko a zeleninu a ešte 2 minútky povaríme...
...môžeme servírovať:)))
toto je množstvo na 4 porcie, je to taký chuťovo nzvláštny recept/ ale my máme zvláštnosti radi:)))/, kto chodí na čínu do reštaurácie, určite ho pozná:)))- biely vínny ocot nahrádzam jablkovým, nakoľko ho u nás nie je dostať kúpiť...