Moje ZUCCOTTO :O)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kupovaný svetlý korpus - ja kupujem tesco, sú tam 3 pláty, 2 x 250 ml šľahačkovej smotany, 100g čokolády na varenie, cca 20g masla /na rozpustenie čokolády/, 6PL práš. cukru, madľové lupienky, alebo tie strúhance, lieskové oriešky mleté, káva - uvarená zo zrnkovej, Amaretto :O)

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujeme misu, hlbšiu, aby po vyklopení malo Zuccotto tvar kopčeka, ja dávam do smaltovaného sitka. Jeden z korpusov si narežeme na 8 trojuholníkov a poukladáme do misy, do ktorej sme dali bud alobal, alebo potravinársku fóliu. Ak sa nám nezmestia všetky, nevadí, môžeme napchať o jeden menej :O) Hlavne aby špice smerovali k stredu misky :o)

Uvaríme si trochu kávy - ale čiernej zrnkovej a tú zmiešame s Amarettom - ja dávam od oka, takže každý ako uzná za vhodné :o) Touto zmesou polejeme pláty - urobte si radšej viac, polievam aj stred, aj konečný plát.

Jednu šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 4PL práš. cukru - tiež si može každý prisposobiť :o) Nakoniec pridáme madle. Touto hmotou naplníme spodnú časť a prikryjeme ju vyrezaným druhým plátom - ktorý tiež polejeme zmesou kávy a amaretta.

Dáme si rozpustiť nad paru čokoládu s maslom a keď sa roztopí, pomaly pridávame už do skoro vyšľahanej druhej šľahačky, kde sme tiež dali 4PL cukru. Keď sa nám hmoty spoja, nasypeme lieskovce. / ja som teraz davala mandle do oboch hmôt/.

Naplníme až po vrch a zakryjeme tretím narezaným korpusom, ktorý opäť polejeme zmesou.

Dáme do chladničky na noc a na druhý deň môžeme papať :o)
Každý si ešte môže ozdobiť, ako uzná za vhodné :o)

Dobrú chuť :O)))))

Takto vyzerá po vyklopení :o) Keď ho dnes načneme, dám aj foto prierezu :o)