Biskupský chlebíček s marcipánom ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

180 g hladkej múky * 100 g cukru * 100 g masla * 3 vajcia * 75 g marcipánu * 1 škoricový cukor * 1 vanil. cukor * 2 KL práš. do pečiva * ................ 100 ml rumu * kôra z citróna * 100 g kandizovaného ovocia * hrsť sušených sliviek * hrsť sušených marhulí * zopár mandlí * ..............................na ozdobu : 3 PL marhul. džemu * 1 PL vody * 75 g marcipánu. *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento biskupský chlebíček je veľmi jednoduchý na prípravu. Všetko sa zmieša v jednej miske. Pečie sa asi 1 hodinu. Vopred treba iba namočiť ovocie do rumu. :-) Kuk do postupu.

1. Pripravíme si suroviny. Sušené ovocie namočíme do rumu a nastrúhame citrónovú kôru. Necháme postáť najmenej hodinu.
2. V miske premiešame múku, kypriaci prášok , cukor, van. cukor, škor.cukor , maslo a vajcia. Všetko vyšľaháme el. šľahačom dohladka.
3. Do cesta nastrúhame marcipán .
4. Ovocie zlejeme, ale rum si odložíme. Nakrájané ovocie aj mandle zamiešame k cestu. Ak sa vám to zdá veľmi husté , môžme pridať trochu mlieka.
5. Do vymastenej a vysypanej formy vlejeme cesto. Pečieme v rúre na 170 * C asi 60 - 70 min. / treba sledovať / Ja som neskôr stiahla teplotu na 150 * C ! ! !
6. Medzitým si rozvaľkáme marcipán na pocukrovanej doske. Vykrajujeme malé hviezdičky.
7 ...... 3 PL džemu rozmiešame s 1 PL vody.
8. Po upečení pokvapkáme rumom a necháme asi 10 min. stáť vo forme. Potom vyklopíme a vlažné natrieme džemom a ...
9.....ozdobíme hviezdičkami....
10. Po odležaní krájame. Má výbornú chuť marcipánu a je šťavnatý.