
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 400g hladkej múky, 250g palmarínu, 1 žĺtok, 1 prášok do pečiva, ak by bolo ešte potrebné, tak trošičku mlieka,
PLNKA: 350 g maku, 200g práškového cukru, 5 žĺtkov, 6 bielkov, 1 vanilkový cukor, 2 PL citrónovej šťavy, 2 PL detskej krupice,
POLEVA: roztopená čokoláda, kokos
POSTUP PŘÍPRAVY
zo surovín potrebných na cesto si vymiesime cesto, rozdelime na dve polky a vyvaľkáme tenké pláty. prvý plát si premiestníme na plech pokrytý papierom na pečenie.
pripravíme si plnku. vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme pomletý mak, vanilk. cukor, citrón. šťavu, detskú krupicu. osobitne si vyšľaháme sneh z bielkov a jemne ho primiešame k makovej hmote.
plnku vylejeme na cesto a prikryjeme ju druhým plátom cesta.
pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlatista.
po vychladení koláč polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosom.
tento koláčik je ďalšia inšpirácia z webu.. vyzerá a chutí skvelo.