Babičkin obrátený jablčník

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
jablká * 5 vajíčok * hrnček kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * ½ hrnčeka mlieka * ½ hrnčeka oleja * 2 hrnček polohrubej múky * 1 prášok do pečiva * škoricový cukor * čokoládová poleva na vrch - čokoláda na varenie plus pol cery *
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept patrí do zbierky receptov po mojej babičke, ktorá piekla najlepšie a najúžasnejšie na svete!!!! A nebudem predsa nejaká hyena, aby som sa s týmto receptom s Vami nepodelila.
 |
1. Keď obrátený, tak začneme od konca. Na plech položte papier na pečenie. |
 |
2. Na papier nastrúhajte jablká. Čím viac, tým lepší bude jablčník. |
 |
3. Posypte škoricovým cukrom. Tiež nemusíte šetriť. Zmiešajte si obyčajný kryštálový cukor s mletou škoricou a výsledkom bude škoricový cukor - akééééé múdre!!! :-))) |
 |
4. Jablká nechajte odpočívať a ideme urobiť cesto. |
 |
5. Vymiešajte žĺtka s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. |
 |
6. Za stáleho miešania prilievajte olej, |
 |
7. múku.... |
 |
8. mlieko.... |
 |
9. a prášok do pečiva. |
 |
10. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a o chvíľočku ho po častiach zapracujete do cesta. |
 |
11. a pracujte! Hlavne pomaličky a opatrne. To mi vždy babička prízvukovala: "Pomenší!!!!! Nedrž tú varechu jak kladyvo!!!" |
 |
12. Cesto vylejeme na postrúhané oddýchnuté jablká so škoricou. |
 |
13. Ucapkáme ucapkávatkom, hladičom/vyhladzovačom, vyrovnávatkom, nožíkom... fantázii sa medze nekladú. |
 |
14. Pečieme rýchlo asi 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. |
 |
15. Koláčik necháme vychladnúť, zatiaľ si zoberieme veľkú dosku alebo druhý plech, na ktorý koláčik prevrátime. Na dosku položíme papier na pečenie, |
 |
16. Dosku s papierom prevrátime "dole hubou" na plech s upečeným koláčom. |
 |
17. a jedným pohybom rúk o 180 stupňov koláč otočíme :-)))) |
 |
18. Mastný papier pomaličky odstránime - za predpokladu, že koláč je už studený! |
 |
18. V mikrovlnke roztopte celú čokoládu s menej ako polovičnou cerou. |
 |
19. Čokoládovú polevu rozotrite na koláč a hotovo. |
 |
20. Nakrájajte pokiaľ možno na najväčšie "cvaly", pretože koláč padá do útrob konzumentov svetelnou rýchlosťou a načo si robiť viac práce! |