Torta z jabĺk



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g múka hladká 150 g /hera,palmarín/ maslo 150 g cukor kryštál 2 ks vajcia 1 ks cukor vanilkový 1 ks prášok do pečiva jablká rumová aróma

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je môj prvý recept, ktorý som robila z talianskeho kuchárskeho webu. Je oveľa lepšia ako vyzerá...

Suroviny... jablká majú byť dve veľké.
Dala som dve malé, pokrájané na drobno a jedno veľké na tenké mesiačiky. Jablká treba olúpať.
V miske zmiešame metličkou cukor, je uvedené 150 g, bolo to moc sladké, stačilo by aj 120g, vanilkový cukor a zmäknutý tuk.
pridáme vajíčka a znovu postupne zmiešame
dáme prášok do pečiva jeden, ja som mala 3/4 tak len toľko som dala a rumovú arómu, alebo jeden štamperlík 0,02 rumu
vmiešame múku , lepšie to ide stierkou, lebo na metličku je to dosť husté
primiešame jablká
dáme do formy okrúhlej, poukladáme jablko dookola a pečieme vo vyhriatej rúre. 180 stupnov / 40 minút
vyberieme z rúry a necháme vychladnúť....