Kokosový šišmiš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 3 vajcia, 130 g práškového cukru, 4 PL teplej vody, 5 PL oleja, 130 g hladkej múky (môže byť aj polohrubá), 1/4 sáčku kypriaceho prášku;
KRÉM: 250 ml mlieka, 20 g zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 125 g masla, 75 g práškového cukru, kokosová múčka, lekvár
POSTUP PŘÍPRAVY
Pozri ďalej...
 |
Źltka rozmiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, olej, múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto dáme upiecť do formy na srnčí chrbát. Po vychladnutí nakrájame. |
 |
Podľa návodu uvaríme zlatý klas, ktorý necháme vychladnúť (počas chladnutia občas premiešame). V miske si rozmiešame maslo s práškovým cukrom, masu rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kokosovú múčku (množstvo podľa chuti) a do druhej lekvár (ríbezľový, čučoriedkový - podľa vlastného výberu). Do obidvoch po lyžičkách pridávame vychladnutý puding. |
 |
Krémy striedavo natierame na vychladnutý koláč a zlepujeme. |
 |
Hotovo. |
 |
Zvyšným krémom (ak ostanú obidva, tak ich môžeme zmiešať dohromady) potrieme celý koláč a posypeme kokosovou múčkou. |
 |
Dáme stuhnúť do chladničky a krájame podobne ako metrový koláč - šikmo. |