Hriešna trojka alebo "Karamelovo-čokoládovo-orechové kocky"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

viď nižšie (pre lepší prehľad - tu v tejto kolónke to všetko cápe dokopy a je to neprehľadné)

POSTUP PŘÍPRAVY

BISKVIT: 4 vajíčka (3 celé vajíčka a 1bielko - chýbajúce žĺtko ide do čokoplnky), 4 PL kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 1 vanilkový puding a 1 prášok do pečiva

ČOKOPLNKA: postup v tomto recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37017&user=114156

KARAMELPLNKA: 250 g maslo, 1 karamelové Salko (2,5 hodiny varené alebo už je možnosť kúpiť aj hotové karamelové) 3 hrste sekaných vlašských orechov

viď v obrázkovom postupe...

Najprv si spravíme biskvit - bežným spôsobom - vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridala som cca 1 dl teplej vody
...pridáme suché suroviny (múka, pudingový prášok, prášok do pečiva)
...vymiešame spolu do hladka
...zľahka na záver vmiešame sneh z bielkov
...dáme na pečiacim papierom vyložený plech (ja vždy jemnúčko maslom potriem plech, priložím papier a aj ten trošinku prebehnem maslom a jemne zaprášim múkou)
...posypeme 2/3 sekaných orechov a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 180°C
...po asi 12-15 minútach (podľa rúry) vyberieme upečený biskvit
...kým nám chladne biskvit tak si spravíme plnky - najprv čokoládový - celý pracovný postup je v hore uvedenom recepte. Nič komplikované - všetko (10 PL (zarovnaných nie kopcovitých) kryštál cukru, 6 PL vody, 30 g kakaa, 50 g horkej alebo varovej čokolády, 1 žĺtok) dáme spolu do hrnca a dáme variť. Ja som dnes robila dvojitú dávku, pretože polovicu krému som robila ako krém do narodeninovej torty kamarátkinho syna - preto dva žĺtky a vlastne všetko duplicitne.
...stále miešame, aby sa krém zo spodu nepripálil, oheň nie príliš silný - necháme prevrieť a odložíme z ohňa, necháme vychladiť
...po vychladnutí dáme čokoládový krém do masla
...vymiešame do hladučkého čokoládového krému
...natrieme na vychladnutý biskvit
...zakiaľ si vymiešame karamelový krém, dáme biskvit s čokokrémom do chladničky A do misy dáme celé maslo a celé karamelové salko.
...karamelový krém natrieme na čokoládový krém
...pripravíme si čokoládovú polevu, ktorou poprskáme povrch koláča (plátok masla - cca 50 g - dáme rozpustiť až takmer kým sa nezačne smažiť, odložíme z ohňa a pridáme nalámanú čokoládu - cca 75 g)
...povrch posypeme zvyšnou 1/3 sekaných orechov, nakrájame na kocky, každú môžeme ozdobiť polkou orecha a je to... už len zaliať kávu, nohy na stôl a vychutnávať si :)