Rohlíčky Cappuccino



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50g cappuccina (klasik, ale myslím, že môže byť aj s príchuťou), 300g - 400g hladkej múky (podľa potreby), 50g mletých mandlí, 50g mletých orechov alebo len 100g orechov, 100g práškového cukru, štipka soli, 200g masla alebo tuku, čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som našla vo vianočnom čísle Diany ešte v auguste na návšteve u tety a konečne prišlo na jeho realizáciu, sú to moje úplne prvé rohlíčky, tak sa z nich veľmi vytešujem, už ležia v krabici na balkóne a čakajú na deň "D".

Postup...

Ako prvé si rozpustíme cappuccino v 50ml horúcej vody, necháme vychladnúť. Ja som robila hneď z dvojitej dávky, tak nech vás množstvo nemýli.
Múku zmiešame s ostatnými prísadami...
...a necháme odležať minimálne hodinku, ja som nechala cez noc. Nedávala som ani do chladničky, nechala som ho v kuchyni, aby mi veľmi nestuhlo.
V pôvodnom recepte robili rohlíčky z valčeka 1cm hrubého a 6cm dlhého zo zúženými koncami, ale to by mi trvalo strašne dlho, pretože by som ich chcela mať rovnaké, tak som si to zjednodušila formičkou v tvare rohlíčka, na ktorú položíme kúsok potravinárskej fólie, zoberieme kúsok premieseného cesta a vtlačíme ho do formičky.
Pomocou fólie vyklopíme a dáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Z jednej dávky som urobila 32 rohlíčkov.
Pečieme ich na 160 stupňoch cca 10 - 12 minút.
Ozdobíme pomocou hustejšej polevy, minula som cca 100g várovej čokolády a kúsok cery, necháme stuhnúť a potom s nimi šup na balkón.
Mňam, sú výborné!