Moja prvá penová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

18 vajec2 kg jemného kryštálové cukru1 kakao /100g/1 palmarín2 malé maslámalá horká čokoláda /100g/100 g čokoláda na varenie /poleva/ + 1/2 Hery

POSTUP PŘÍPRAVY

Nie je najkrajšia, ale je prvá, musíme sa učiť

3x - 6bielkov odvážiť a dať raz toľko cukru /napr. 100g bielka, tak 200g cukru/ Každé vyšľahať zvlášť
Šlahať nad parou 6-8min, jedno bielko asi 1-2min. Sušiť v trúbe 40-50min na 120C

Žĺtka 18ks + 18 lyžíc kryštálového cukru - vyšľahať
Horkú čokoládu rozpustiť, nechať mierne vychladnúť a pridať do žĺtkov
Kakao+mlieko /podľa potreby/ zamiešať do žĺtkov
Všetko spolu miešať vareškou nad parou na hustejší puding /nie moc hustý, aby sa Vám neurobili hrudky/
Studenú plnku vyšľahať s maslom a s palmarínom
Plnku rozdeliť na 3časti, každý penový plát natrieť plnkou, na vrchný plát aj čokoláda na plnku.

bielka s cukrom vyšlaháme nad parov 3x
upečený korpus 3x
čokoládu /samotnú/ si rozpustíme v hrnci, necháme mierne vychladnúť
kakao si zmiešame s mliekom /od oka, musí to byť liate, ale nie moc/
žĺtka vyšlaháme s kryšt.cukrom
pridáme rozpustenú čokoládu
ešte pridáme vymiešanú kakaovú hmotu
Toto všetko spolu miešame s vareškou v hrnci nad parou, na taký hustejší puding, nie moc hustí, lebo sa spravia hrčky
Do vychladnutej zmesy pridáme maslo+palmarín
Plnku si rozdelíme na 3 časti a každý plát natrieme plnkou. Na vrch torty na plnku /ja som zabudla/ dáme rozpustenú čokoládu. Ozdobíme podľa predstavy