Voňavé muffiny...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zdravšia varianta obľúbenej maškrty akou sú mafiny...inšpirácia z časopisu. 100g hladkej múky, 3 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 75g ovsených vločiek, 50g nasekaných lieskových orieškov, 80g hrozienok, 1 banán, 2 jablká, 1 mrkva, 180g kryštálového cukru /môže byť aj menej lebo sú dosť sladké/, 1 balíček vanilínového cukru, 150g kyslej smotany, 2 vajcia a 3 PL oleja...

POSTUP PŘÍPRAVY

Hrozienka namočíme do horúcej vody, jablká očistíme a nakrájame na kocky, banán ošúpeme a nakrájame na kocky a spolu s jablkom polejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame, zmiešame s jablkom, banánom a kyslou smotanou, vmiešame precedené hrozienka, kryštálový a vanilínový cukor, olej a premiešame, nakoniec vmiešame rozšľahané vajíčka. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, ovsenými vločkami a posekanými orieškami a opatrne obe masy spojíme. Naplníme formy na mafiny a pečieme na 190 stupňov -25 až 30 minút, potom ešte necháme 5 minút vo forme odpočinúť. Po vychladnutí môžeme maškrtiť.