Tvarohový tunel a ovocné jednohubky.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškótové cesto aké máte najradšej. Tvarohový JOVO krém: 200 ml rastlinnej šlahačky Holé, 0,5 dl rum, 100 g biely jogurt, 100 g makký tvaroh.Práškový cukor podľa chuti. Čerstvé alebo konzervované ovocie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Na tunel ako je moj, potrebujete silikónú reliefnu podložku.
http://www.webareal.sk/formy-na-pecenie/eshop/25-1-SIL-RELIEFNA-PODLOZKA/0/5/480-TAPIS-RELIEF-KVETY
Pokiaľ nechcete investovať do podložky, postačí aj decorpapier na pečenie.
http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/decorpapier-na-pecenie/ . Pri použití decorpapiera ukuchtíte svoju obľúbenú roládovú piškótu. Po upečení a stiahnutí papiera máte peknú vzorovanú piškótu. Ak zainvestujete do podložky, tu je postup podla ktorého som aj ja začínala. http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=219&t=15891
Tvarohový JOVO krém :
Biely jogurt a tvaroh vymiešame, Holé smotanu vyšlaháme s poldecákom ĽADOVÉHO rumu, dodá krému super príchuť. AK pečiete pre deti, tak použite poldecák ľadovej vody. Do vyšlahanej šlahačky pridať tvarohovú zmes a poriadne prešlahaŤ. Krém stuhne a je krásne pevný.
Piškótu orežeme na rozmery formy na srnčí chrbát, vložíme do formy , natrieme časť krému, poukladáme ovocie, zas krém , ovocie, krém a vrch uzavrieme obdľžnikom piškóty. Necháme stuhnúť , vyklopíme a narežeme .
OVOCNÉ JEDNOHUBKY. Sú pripravené zo zvyšku piškóty na tunel, JOVO kréme a čertsvého ovocia. Piškótu narežeme na kocky, oválky, trojuholníky.. čo Vás len napadne, nastriekame vrecúškom ozdobne JOVO a ozdobíme ovocím a matou.
Sú veľmi nenáročné na prácu a veľmi papavé... :-))
Príjemnú prácu a dobrú chuť....